Dajte svojmu príbytku punc luxus: Poznáme tajné tipy, s ktorými to hravo zvládnete!

Ide to aj bez rozbitia prasiatka.

Aj vy ste sa niekedy pristihli pri tom, že sa v nemom úžase pozeráte na luxusné zariadenie bytov či domov a ticho túžite po niečom podobnom? Nehovoríme o barokových sedačkách, oknách s vitrážami či striebornom príbore. Hovoríme o každodennom luxuse, ktorý je v niektorých príbytkoch prirodzenou súčasťou. Ak sa v súvislosti s touto témou pozeráte na stav vášho „sporiaceho prasiatka“ a práve ste zistili, že nie je práve najplnšie, nemusíte zúfať.

Bytový dizajnér Michal Skrak z Nového bývania Dizajn nám prezradil tajné tipy, s ktorými premeníte klasické zariadenie na to luxusné rýchlo, ľahko a za rozumnú cenu. „Keď chceme do nášho príbytku priniesť luxus, tak väčšinou sa to odzrkadľuje v materiáloch akými sú napríklad kameň, drevo alebo sklenené a zrkadlové plochy. Všetko sú to veľmi drahé materiály, ale na trhu už existuje kopec napodobenín, kde si viete vybrať a môže to naozaj vyzerať luxusne. Dnes už ani krištáľové lustre nie sú také drahé a poznám aj také, ktoré sú naozaj veľmi lacné a dostupné,“ vysvetlil Michal.

K luxusnému dizajnu niekedy naozaj netreba veľa. Veľké divy dokáže napríklad mramorová či žulová fólia a spreje v metalických farbách. „K luxusnému vzhľadu vášho príbytku dopomôžu aj zlaté akcenty. Netreba ísť do zlatníctva, ale stačí si kúpiť zlatý sprej. Môžete si ním nastriekať nožičky od stolíka a máte naozaj luxusne vyzerajúci predmet. Môžete to doplniť mramorovou fóliou a bude to vyzerať perfektne,“ myslí si Skrak. So skvelými nápadmi prišla aj dizajnérka Zuzana Obšitníková, ktorá má na konte scénografiu mnohých úspešných jojkárskych seriálov a relácií. Podľa jej slov môžu celkový dizajn doslova vyšperkovať aj závesy. Čím kvalitnejšie látky použijeme, tým lepší efekt dosiahneme. Luxus je možné vytvoriť aj pomocou vankúšov, pretože priestorom dodajú krásnu farebnosť a hravosť. Luxusný dizajn môžeme dosiahnuť aj vhodnou voľbou farieb, ktorými namaľujeme svoje steny. Napriek tomu, že momentálne sú vysoko aktuálne a trendové farebné či vzorkované tapety, investujte radšej do farieb v odtieňoch púdru, masla či slonovej kosti.

Chcete vedieť o dizajnovaní bývania čo najviac? Sledujte reláciu Nové bývanie Dizajn už zajtra o 17:55 na JOJke!