Ako si správne vybrať sedačku, keď máte doma zvieratko? Vieme, na čo musíte dbať!

S našimi tipmi bude mať dlhšiu životnosť.

Každý majiteľ štvornohých miláčikov vie, že životnosť nábytku v domácnosti je každý deň ťažko skúšaná. Chlpy, pazúriky a zuby urobia svoje a najčastejšie si to odnesie sedačka v obývačke. Niet divu, že je často už krátko po kúpe v zlom stave. Preto by ste na prítomnosť zvieratka v domácnosti mali myslieť už pri jej výbere. Je pochopiteľné, že vzhľad a cena sú vo väčšine rozhodujúce, no v tomto prípade by ste mali dbať viac na pevnosť materiálu a možnosti jeho údržby. Aby ste sa vyhli nepríjemným fľakom od slín, špinavých labiek či vrstiev chlpov, zvoľte si sedačku z umývateľného materiálu alebo s poťahom, ktorý môžete vyprať.

Najčastejšie sa na sedacie súpravy používa mikroplyš, ktorý je dostatočne pevný aj vďaka odolnému vlasu z čistého nylonu.  Nezašpiní sa tak rýchlo a ľahko sa čistí. Veľmi obľúbené sú aj sedačky z mikrovlákna, ktoré sa nielenže ľahko udržiava, ale je aj príjemné na dotyk. Čoraz populárnejšie sú sedačky z ekokože. Ich hlavnou výhodou je ľahká údržba a čistenie. Stačí ich totiž utrieť navlhčenou handričkou s kvapkou saponátu. Tento materiál je navyše vhodný aj do domácností s alergikmi. Ak máte doma štvornohého miláčika, rozhodne by ste mali zabudnúť na gauče s bavlneným poťahom, ktorý nie je snímateľný a tým pádom ho nemôžete vyprať. Materiál má krátku životnosť, pretože ťažko odoláva vonkajším vplyvom.

Chcete sa dozvedieť viac skvelých tipov do vašej domácnosti? Všetky časti relácie Nové bývanie Dizajn nájdete v našom archíve úplne zadarmo!